Direktlänk till inlägg 30 november 2010
Orginaltitel: Fast Food Nation. The Dark Side of the AllAmerican Meal
Författare: Eric Schlosser
Språk: Svenska
Antal sidor: 480
Förlag: Ordfront Förlag
Handling: Smaken och doften på din hamburgare och dina pommes frites tillverkas kemiskt på särskilda »smakfabriker«. I Snabbmatslandet gör Eric Schlosser en fascinerande resa i snabbmatens hemland USA. Han granskar den minst sagt tvivelaktiga processen kring produktionen av snabbmat, men han tar också en titt på själva fenomenet.
Snabbmat är inte längre en enbart amerikansk institution, det har blivit en global företeelse med 28.000 McDonald's-restauranger över hela världen. Vad som började med några enstaka restauranger i Kalifornien efter andra världskrigets slut, har förvandlats till ett förödande effektivt strömlinjeformat snabbmatskoncept. Det har lett till en värld där mindre aktörer slås ut av de stora kedjorna, där snabbmatsföretagen kommit att stå som symboler för globaliseringsprocessen, och där en epidemi av övervikt breder ut sig i kölvattnet av burgare och friterad kyckling.
Läs Snabbmatslandet och en Big Mac kommer aldrig att smaka som förr igen.
Mitt betyg: (4 av 5)
Ny blogg, samma Lina. (fast ändå inte...)www.nouw.se/lieebliee ...
Musik är farligt för mig. Kan få mig att göra dumma saker
Ett avsnitt av Morran och Tobias Shopping
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|