linalicious

Direktlänk till inlägg 3 december 2010

Silent Hill 2

Av Lina M - 3 december 2010 17:00

  

 

Utvecklare: Konami

Genre: Skräckspel

Antal spelare: 1

Format: Playstation 2

 

Handling:

Historien kretsar kring huvudpersonen James Sunderland och hans sökande efter sin fru i staden Silent Hill. Efter att ha mottagit ett handskrivet brev från henne beger han sig dit, men med mycket tvivel. Orsaken till detta är att hans fru Mary varit död sen 3 år tillbaka och kan omöjligen ha skrivit brevet. James verkar lite splittrad och förvirrad, men ändå fast besluten om att hitta sin Mary igen. Det kan spekuleras i om många av händelserna och situationerna James råkar ut för bara är hans undermedvetna mardrömmar och rädslor som manifesteras som en sjuk, trasig och förvriden verklighet.

 

Miljö:

Staden Silent Hill är en turistort som existerar i åtminstone tre parallella skikt eller dimensioner: en normal, befolkad stad; en tyst, till synes övergiven stad täckt av en övernaturligt tjock dimma; och en mörk, förruttnad, förfallen stad (kallad Otherworld). Spelens protagonister utforskar dock endast de två sistnämnda av dessa parallellvärldar. I dessa stöter spelaren på demoniska och missbildade monster som strövar omkring på gator och i byggnader (de förekommer i större antal i Otherworld). Emellanåt kommer karaktärerna att färdas mellan dimensionerna, och i vissa fall kollapsar dimensionerna in i varandra och skapar en osammanhängande rymd kallad Nowhere (Ingenstans).

Stadens anblick och uppträdande är manifesterat av rollfigurernas personliga farhågor, dock inte nödvändigtvis protagonistens. Dessa manifestationer kan delas karaktärer emellan, eller bara uppenbara sig exklusivt för en enda. Det har påståtts att Silent Hill alltid har haft övernaturlig kraft, men att stadens våldsamma och blodiga historia har förvrängt denna energi till något mörkare.

Geografiskt sett är Silent Hill beläget vid ena sidan av sjön Toluca Lake. De äldre delarna av staden är belägna i norra delen och längs brädden av en angränsande flod. Till följd av en stark kommersiell utveckling är staden relativt självförsörjande; det finns en grundskola, ett shoppingcenter, en kyrka, två separata sjukhus (Alchemilla Hospital i Paleville och Brookhaven Hospital i South Vale), ett sanatorium, samt andra affärer och lokala attraktioner. Gamla Silent Hill och Paleville har stora bostadsområden med både lägenheter och villor, likväl som flera motell och det stora Lakeview Hotel. I strandområdet i Paleville finns även nöjesparken Lakeside Amusement Park.

 

Övrigt:

Spelet har filmatiserats.

 

Mitt betyg:         (4 av 5) Helt suveränt spel med kusliga miljöer och skrämmande musik. Helt klart värt att spela! Och conehead som vi ser på bilden är rätt sexig. och läskig. Honom möter vi på nere i källargångarna. Måste erkänna att för några år sedan vågade jag inte spela detta ensam på mitt rum på nätterna. Men nu har jag blivit stor, tuff tjej. Nu vågar jag.

 

  

 
 
Ingen bild

Patrik

4 december 2010 01:38

Ja, han är söt som få :D

Lina M

5 december 2010 17:14

Jaa :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina M - 2 april 2018 17:02

Ny blogg, samma Lina. (fast ändå inte...)www.nouw.se/lieebliee ...

:s

Av Lina M - 10 december 2014 10:36

Musik är farligt för mig. Kan få mig att göra dumma saker

Av Lina M - 1 december 2014 19:01

Ett avsnitt av Morran och Tobias Shopping  

Av Lina M - 29 oktober 2014 14:27


Hämtat ut mitt nya pass idag. Åker till London nästa vecka... vill, vill inte.   ...

Av Lina M - 11 oktober 2014 16:43


Känns som att jag aldrig kommer läka :(

Presentation

Fråga mig

165 besvarade frågor

Omröstning

Tror du att du kommer att dö ung?
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besökare

Följa?

bloglovin

Bloggvärde


Ovido - Quiz & Flashcards